Op vakantie als je kanker hebt

Even op adem komen

Er even tussenuit, op adem komen, dat wil iedereen wel eens. Voor mensen met kanker is niet elke locatie geschikt omdat er bijvoorbeeld geen verzorging is. Er zijn voor jou diverse mogelijkheden om een tijd te genieten van een andere omgeving.

Organisaties die vakanties faciliteren

Vereniging de Zonnebloem
Vrijwilligers van de Zonnebloem bezoeken mensen die door ziekte of handicap aan huis gebonden zijn. Daarnaast organiseren ze tal van activiteiten, dagtochten en aangepaste vakanties. Bezoek hier de website van Vereniging de Zonnebloem.

 

Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties
De branchevereniging voor reisorganisatoren en aanbieders van vakantie-accommodaties voor reizigers met een functiebeperking. De NBAV geeft De Blauwe Gids uit, waarin je informatie vindt over vakanties, sport en recreatie van alle aangesloten leden. Bezoek hier de website van NBAV.

Stichting Les Vaux
Stichting Les Vaux organiseert gastenweken voor mensen met kanker, in Frankrijk. Deelnemers kunnen aan de hand van een gevarieerd programma in alle rust stilstaan bij de situatie van het moment en zich bezinnen op keuzes voor de toekomst. Bezoek hier de website van Stichting Les Vaux.

Voor (gezinnen met) kinderen en jongeren

Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen
Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) organiseert vakantiekampen en dagtochten voor kinderen met kanker. Bij iedere activiteit is zeer ervaren begeleiding en medische ondersteuning beschikbaar in de vorm van artsen en verpleegkundigen uit oncologische centra in Nederland. Bezoek hier de website van SKOV.

Stichting Gaandeweg
De Stichting Gaandeweg organiseert en bekostigt korte vakanties voor gezinnen met een kind dat kanker heeft. Bezoek hier de website van Stichting Gaandeweg.

Belangengroep MEN (Multiple Endocriene Neoplasie)

behartigt de belangen van mensen met het MEN1-, MEN2A- en MEN2B-syndroom en de direct betrokkenen.

secretariaat@belangengroepmen.nl